कोंकणींतलें गोंयचें बेस्ट फूड : रिव्हरसाइड मिक्स ग्रीन सॅलड बाय शेफ द कुझिन वेत्री सेल्वन
ताजें, निरोगी जेवणाची गजाल येता तेन्ना इटालियन लोक पाककलेच्या जगांत मुखार आसात. इटालियन जेवण ताजेपण, सैमीक घटक आनी निरोगी चरबी हांचो पर्याय आसा, जाका लागून जेवण निरोगी जाता हें कसलेंच गुपीत ना.
द सेंट रेजिस गोवा रिसॉर्टांतल्या रिव्हर साला कडेन आशिल्लें इटालियन रेस्टॉरंट रिव्हरसाइड हांगा शेफ डी कुझिन वेत्री सेल्वान हांणी तयार केल्ल्या अभिनव इटालियन पदार्थांची भरपूर प्रमाणांत वेवस्था आसा.
सेल्वानाच्या मतान इटालियन रिव्हरसाइड मिक्स ग्रीन सॅलडा फाटली प्रेरणा म्हळ्यार रूचीन भरिल्लें, पूण पोशक आनी निरोगी जेवण तयार करप.
भाजयेच्या कुरकुराक लागून ताजीं जडीबूटी आनी खावपाक योग्य फुलां घेवन समायोजीत करपाक मेळपी समाधानकारक पोत मेळटा, ही रेसिपी कोणाच्याय ताळूक खोशी करतली हें खात्रीचें!
सेवा दिता: 1
रांदपाचो वेळ: 30 मि
व्यंजन
मेस्कलुन (मिश्रित लेट्यूस) – 40 मिग्रॅ
तुळशीचीं पानां -३ ग्रॅम
पुदीना पानां -३ ग्रॅम
मुंडन केल्लें सुपारी -10 ग्रॅम
सूर्यफूल बी -10 ग्रॅम
मुंडन केल्लें गाजर -10 ग्रॅम
मुंडन केल्लें अजवायन -10gm
मुंडन केल्लें मुळां -5 ग्रॅम
संत्राचे विभाग -10 ग्रॅम
स्ट्रॉबेरी -10 ग्रॅम
डब्यांतलें आडवें -10 ग्रॅम
खावपाक योग्य फुलां – २ ग्रॅम
लिंबू ड्रेसिंग करपाखातीर
लिंबाचे रस -15मिली
ऑलिव्ह तेल – 30मिली
डिजोन मोसंबी – 3ग्रॅम
म्होंव – २मिली
थायम – २ टणयो
मीठ – रुचीक
काळ्या मिरसांगेची पिठो – रुची प्रमाण
ड्रेसिंग खातीर सगळ्यो वस्तू ब्लेंडर जारांत एकठांय करून गुळगुळीत सुसंगती जायसर ब्लेंड करात.
सॅलडा खातीर सगळ्यो ताजी भाजी आनी मेस्कलुन एका मिक्सिंग बावल्यांत एकठांय करात. ड्रेसिंग वांगडा टॉस करून सॅलडाची बावल प्लेटींत घालची. तातूंत तुळस, पुदीना आनी खावपाक योग्य फुलां घालून सजयतात.